Opholdet i Cartagena

Vejret var generelt fantastisk selv om det kun var ca 15 grader. Der var meget få dage med regnvejr og det var mere eller mindre skyfrit med strålende sol.

Almindeligvis var det så dejligt varmt at man som som regel kunne spise morgenmaden i cockpittet og ud på formiddagen ofte så varmt i den direkte sol at det let kunne blive forvarmt i t-shirt.Det var dog altid køligt i skyggen uden den varmende sol og aften og nætter kolde.

Vandtemperaturen mellem 13 og 15 grader dvs vandtemperatur som en god tidlig sommerdag i Danmark.

Når det var storm og uvejr de andre stedet øst/vest og nord for byen lå vi i et dejligt smørhul beskyttet af bjergene.

Det blev til flere spadsere- og cykelture i de omkringliggende bjerge med de talrige borge og gamle bygninger.

Der var et godt socialt samvær med de øvrige til den ugentlige grilldag hver søndag hvor man mødtes til en snak og vi fik gode tips til den næste tur. Der var også flere danskere som vi fik en god snak med.

Området som tidligere nævnt fantastisk med bjerge og borge af alle slags og med rige muligheder for sightseeing.

Her ses en lille skøn fjord 3 km fra vores lystbådehavn med den lækreste badestrand og en lille god restaur

ØV- skidt

Den store temperaturforskel giver imidlertid ret betydelig kondens hvilket vi ikke havde forberedt os på.

En dag var der helt vådt og dryppende helt ude fortil i vores forkahyt hvor vi sover. Da det havde været lidt regnvejr mistænkte vi at det kunne være utæthed.

Det viste sig imidlertid at det var alene kondensproblemer og efter snak med de andre viste det sig at de havde samme problem. Det var tilsyneladende almindeligt at man havde en affugter Vi havde i forvejen installeret en blæser helt fortil i kahytten samt en bagtil i rummet bag agterkahytten men trods udluftning var det ikke tilstrækkeligt men dog et godt suplement.

Vi købte derfor en MEACO Zambezi 8liter- affugter og det løste vores fugtproblem.

Affugteren kører en times tid morgen og 1 – 2 timer om aftenen og da den samtidig varmer var det en rigtig god løsning som kan anbefales. Fylder som en lille rejsekuffert men det må jo bare tages med.

Efterhånden fik vi også i detaljer planlagt hvor turen skulle gå hen når foråret kom og vinterpladsen i Lefkas bestilt. Det er et godt sted at overvintre med læ for alle vinde og gode muligheder for diverse indkøb samt et sted hvor alle har oplevet et suverænt socialt miljø.

Vi planlagde overvintring i perioden dec- marts og det koster for vores 34 fods båd ca 6000kr excl forbrug sv . til 70 kr om dagen og det synes vi er billigt.

UPS

Vi var på en dejlig udflugtsweekend til Barcelona, hvor der var mange skønne steder og især at fremhæve Sacrata Familiaris kirken hvor de næsten er færdig indenfor men fortsat mangler en fløj udenfor men en rigtig flot oplevelse.

 

Her den fantastiske Kristurfigur inde i kirken

 

Her ses det flotte lys indfald gennem blyvinduerne.

 

På vejen hjem til til Cartagena ca 100km syd for Barcelona blev vi passet op og tvunget ind til vejsiden. Føreren af bilen kom hurtugt hen til vores bil og foregav at der var noget helt galt med vores baghjul. Min hustru og jeg satte os naturligvis på knæ for at se på problemet. Vi kunne ikke se noget der var galt. Det tog ca 30 sec og imedens vi sad der sneg en anden person fra den anden bil sig ind i vores bil og stjal diverse.

Vi opdagede bare ingenting før vi skulle køre igen og opdagede at en taske med pas,pengepunge incl kørekort og 5 kreditkort samt 500 EU var stjålet. Heldigvis for os havde de ikke taget vores telefoner. I den ene telefon lå der et kreditkort.

Vi var ikke sikre på om vi også havde mistet vores nem- id. I en fart fik vi derfor blokeret vores kreditkort og nemid – og ringet til politiet og angivet tyveri´et. Samtidig var vi nødt til at ringe til udenrigsministeriet og melde vores pas stjålet.

På motorvejen var der en betalingsautomat hvor vores sidste kreditkort selvfølgelig ikke virkede men hvor vi så lige kunne skrabe kontanter sammen til at kunne passere forbi bommen.

Humøret var således på absolut lavpunkt da vi nåede tibage til Cartagena kl 23 om aftenen.

Herefter fandt vi ud af hvor træls det er både at mangle pas,kørekort,kreditkort og nem id. Vi havde heldigvis nedfotograferet vores pas således at det var relativ nemt at søge om et erstatningspas i Alicante 135 km fra Cartagena. Her kunne de selvfølgelig ikke udstede almindelige pas som vi nu skal til Danmark og hente senere.

Vi skulle jo så også nu skaffe dåbsattest for at kunne få et nyt pas. Dåbsattesten som ligger et sted til opbevaring i Nyborg. På nettet ville det jo også kræve nem id men det kringlede vi os ud af med kirkekontoret og nem id´et får vi snart i Danmark på vores postaddresse hvor det kan sendes videre til os- men vi vælger dog så at få det nedfotograferet og sendt på sms.

Nu er vi så tæt på at få vores nye kreditkort som sendes herned. Til april hvor vi så alligevel skal hjem vil vi så få lavet både det nye pas men også kørekortet som vi jo heller ikke kan undvære.

PUH Ha`- ja vi føler os som lette ofte for et åndsvagt tyveri- men man tænker ikke lige på hvor besværligt man kan gøre det for sig selv når man ikke lige passer på sine ting.

 

HVORFOR

Vi har længe planlagt at skibet skulle på værft og gøres sæsonklar med ny bundmaling og polering. Vi havde bestilt tid på værftet i Cartagena- Ascarværftet.

Efter 2 dage her hvor vi fik højtrykspulet bunden, slebet og malet med VC17 stod skibet igen rigtig flot, især efter en flot polering af fribordet og var klar til søsætning.

Skibet blev hejst op i en kæmpekran med 2 tykke bærebændler- et for og et bag. Lige da de begyndte at hejse skibet op begyndte det at glide kraftigt til styrbord og det var lige før at det ramte kranen øverst oppe men heldigvis stoppede det lige før det kom til metallet. Sveden sprang nærmest direkte ud i luften fra Lone og mig og langsomt kunne vi ånde lettet op da de rettede skibet op igen. Men aldrig så snart var det rettet op før det gled baglæns ned på bærebændlen som stoppede lige vedroret. Med tilbageholdt åndedræt overværede vi her efter at det hele kom på plads og efterfølgende at intet havde taget skade.

En rigtig grim oplevelse som vi gerne var foruden.Vi tror at det hele måske skete p.g.a et skråt løft af skibet??

Vi talte med ledelsen som beklagede og aftalen blev at hvis der blev følger som ville værftet tage sig af det.

Det var bare rigtig ubehageligt at overvære fordi vi jo er realistisk omkring at vi ikke er i lille Danmark og at vores midlertidige hjem jo er vores kære skib-PUH!!

 

POSITIVT

Cartagena har verdens næststørste carneval som foregår over 10 dage hvor der er mange forskellige arrangementer.

Vi overværerede det store optog med hundredevis af omklædte i alle aldre som gik parade og dansede og præsenterede et rigtig flot tilløbsstykke for alle os fremmødte.

Bunker af farver,fjer pyntede køretøjer og fantastisk ledsagemusik. Det kan bare anbefales at overvære hvis man har muligheden her sidst i februar hvert år.

Her ses en af de flotte parader med strålende udklædning

 

Nye planer

 

Der har været flere overvejelser angående kursen mod Grækenland.

Efterhånden fik vi også i detaljer planlagt hvor turen skulle gå hen når foråret kom og vinterpladsen i Lefkas bestilt. Det er et godt sted at overvintre med læ for alle vinde og gode muligheder for diverse indkøb samt et sted hvor alle har oplevet et suverent socialt miljø

Vi planlagde overvintring i perioden dec- marts og det koster for vores 34 fods båd ca 6000kr excl forbrug sv . til 70 kr om dagen og det synes vi er billigt

 

Måske hjem men alligevel ikke

 

Det har også været inde i tankerne at der nu er cooronavirus i omløb og sidstnævnte har så også gjort at vi har opgivet at tage hjem til april hvor vi skulle checke fraflytning af lejer i vores hus og installere den nye lejer som vi nu håber på vil forblive i huset i år. Vi var jo så uheldig at vores lejer opsagde lejekontrakt efter et år og det giver helt klart problemer med igen skulle sætte hus til leje og finde en ny god lejere.

Igen skulle vi via boligportalen hvor vi godt nok havde mange interesserede men også en del som åbenbart ikke lige havde check på økonomien

Men det lykkedes

 

Men ups nu corinavirus

 Indtil videre slapper vi totalt af og ser hvad der sker og iøvrigt håber at der i løbet af en måneds tid bliver større muligheder for igen at sejle rundt. Ellers må vi jo som alle andre genoverveje situationen.

Hvor gå turen så hen

Vi havde en god snak med nogle svenskere som har sejlet turen og derfor havde gode ideer til hvor der var bedst og mest fordelagtigt i Grækenland.

Har derfor nu planer om at sejle til Balearerne når vejret er stabiliseret og herfra videre til Sardinien og efterfølgende til Sicillien og herefter syd om Pelopenes og ind i det store

Græske ørige hvor vi dog holder os fra dem tyrkiske kyst og sejler op imod Korintherkanalen og herfra videre til vores vinterhi i Lefkas. På den måde undgår vi også at skulle være de steder hvor der i forvejen er fyldt med græske charterbåde.

Vi afsejler derfor nu fra Cartargena og har fortsat frie muligheder for at komme til Balearerne hvor vi godt kan bruge 1­­ el 2 måneder.

Bemærk at artiklen er skrevet medio marts. Opdatering omkring corona situationen ombord kommer snarest. 

Facebook
Kontakt os
Kontakt os

Kontakt os

Email
Bekræft din e-mail adresse