Overordnede Sikkerhedregler
Når man færdes ved strandgården på klubaftener skal alle børn have redningsvest på. Vi har låne veste også til voksne så der er ingen undskyldning. De forældre der har brovagt skal bære guleveste så det er nemt for børnene at se hvem der er der for at give dem en hånd. INGEN sejler ud alene. På træningsaftener er det trænerne der beslutter hvornår der sejles ud af havnen og det er vigtigt at man bliver i nærheden af følgebådene.
Søsikkerhed er en vigtig del af træningen. Her er et par generelle råd – som er vigtige også for forældre…
Svømmevesten eller surfervesten
Vi benytter svømme/surfer veste til jollesejlads af praktiske hensyn, det er vigtigt at huske at en svømmevest er ikke en redningsvest. Svømmevesten holder dig flydende, men kan ikke vende dig om på ryggen, hvis du er bevidstløs eller delvist lammet. Derfor er det vigtigt at i bliver sammen på vandet og hvis man (gælder kun øvede sejlere) sejler uden træner er mindst 3 joller afsted sammen.
Mærkning og godkendelse
Rednings- og svømmeveste skal være godkendt – internationalt efter SOLAS (Safety of Lives at Sea) eller europæisk med CE-mærkning. De EU-godkendte veste er inddelt efter deres opdriftsevne (antal Newton): 50 Newton er både en svømme- og en surfervest, der som regel har fast opdriftsmiddel. Vesten kan holde en person flydende, men den kan ikke vende personen eller holde næse og mund fri af vandet. Du bør kun bruge vesten, hvis du er en dygtig svømmer.
Påklædning
Vand- og vindtemperaturen i Danmark gør, at det næsten altid er nødvendigt med en våd- eller tørdragt. De fleste i SSS anvender våddragt men i starten og slutningen af sæsonen kan det være koldt – husk sko, handsker og en hue.
Klæd dig i synlige farver
Gør dig synlig. Brug af stærke farver – gerne fluoriserende – på vesten og våd- eller tørdragten det gør det lettere for andre at få øje på dig i og på vandet. Hvide, blå og sorte farver går oftest i ét med havet. Vælg derfor farver, der er til at se på længere afstande, helst orange eller gul – evt. i form af en windbreaker eller lycratrøje du kan tage uden på din øvrige beklædning.
Vær opmærksom på andre
Ser du nogen i vandet – eller en der kæntrer så sejl hen og hør om de er ok. Vi hjælper hinanden med at holde øje og det kan være man har slået sig eller ikke kan vende båden og derfor behøver hjælp. Kontakt en af trænerne eller få en anden til at sejle efter hjælp. EFTERLAD ALDRIG DIN BÅD – bliv ved den, hvis du begynder at svømme ind til land er det svære at se dig og der kan være meget længere end du tror.