Ungdomsafdelingen opruster med Zoom8 jolle

29-05-2019

Med et sponsorat fra SEF har det været muligt at indkøbe en ny jolle til ungdomsafdelingen. Valget er faldet på en Zoom jolle, som skal fungere som en jolle når optimistjollen bliver for lille og dermed være med til at udvikle og fastholde de unge sejlere.
Dansk Sejlunion skriver om jollen:
Zoom8 jollen er forholdsvis ny jolle, der er udviklet i 1994. Jollen er udbredt i Norge, Sverige, Finland, Danmark, Østrig, Rusland, Estland og Ungarn. Rumænien er også på vej til at have en godt repræsenteret klasse. Der er ca. 1100 joller i de Nordiske lande, hvilket er nok til at sejlsporten også kan opleves internationalt.

Zoom8 er en et-personers jolle. Den er designet af den finsk-svenske Henrik Segercrantz og er One-design, hvilket betyder, at alle joller som udgangspunkt er ens. Modsat optimistjollen findes der f.eks. kun en leverandør af mast – ror og sværd. Man konkurrerer derfor ikke på grej, men udelukkende på den enkelte sejlers formåen.

Zoom8 er ofte set som en middelvej mellem Optimistjollen og mere fysisk krævende joller som Europa-jollen. Der har længe været et behov for en båd til at fylde gabet ud efter Optimisten, og der har været flere forsøg. For Zoom8 er forsøget lykkes. Udviklingen er bl.a. sket ved, at man i klubberne har set, at Zoom8 ikke er en konkurrent til Europa-jollen eller andre jolletyper. Derimod er Zoom8 en perfekt måde at udvikle sejlerne efter Optimisten. Det betyder, at der kommer flere gode sejlere videre til andre jolletyper som for eksempel Europa-jollen, Laser Radial , 29er, 420 og mange andre.

Zoom8 er en levende og hurtig båd at sejle i. Den er sjov og giver en stor sejlglæde.

Facebook
Kontakt os
Kontakt os

Kontakt os

Email
Bekræft din e-mail adresse