Sommernyheder

22-06-2023

Efter et forrygende flot forår, hvor alle slags både og joller har været flittigt på vandet med tur- og kapsejlads nærmer sommerferien sig.

Lene og Thomas er blevet uofficielle Danmarksmestre i X99. Stort tillykke med den fine præstation.

I Sejlsportsligaen for J70 er 1. divisionsholdet Team SEF Energi fra SSS med helt fremme, og det samme er tilfældet i 2. divsion, hvor Team Fynske Bank fra SSS har erobret henholdsvis en 1. plads og en 2. plads i forårets to stævner. Ligesom SSS i 2. division gav debut til vores første women on water team.

OK-jollesejlere præsterer topplaceringer ved ranglistestævnerne i dette forår, og nu venter VM for flere af dem forude, før SSS er værter for Danmarksmesterskaberne d. 11.- 13. august, hvor Jens Eckardt er forsvarende mester.

Hobiecatsejlerne har også været med helt fremme, og de unge sejlere er nu på vej til EM i Italien. Der var desuden tre wayfarerjoller fra SSS med til DM i Wayfarer, og det tegner godt for den lokale udvikling, hvor også nye wayfarsejlere er kommet til.

Og så har Svendborg Sunds Sejlklub været stævnearrangør af to flotte og meget roste stævner, først Sejlsportsligastævnet for 1. & 2. division for J70  i Kristi Himmelfartsdagene, og i juni den traditionsrige Fynske Bank Cup for ungdomssejlere i optimist, zoom, feva og 29’ere – naturligvis igen i år med masser af grin og glæde og sæbeskumsrutsjebanen ned af bakken ved strandgården. Det er dejligt at opleve, hvor godt Strandgården fungerer som ramme for kapsejladsstævner – og dejligt med det store engagement fra klubbens medlemmer til afviklingen.

Og i forhold til Strandgårdens næsten 90-årige bygningsmasse har SSS og Svendborg Kommune indledt et afklaringsarbejde om at etablere en fondskonstruktion, der kan forny bygningsmassen, sådan at vi som sejlklub kan fokusere på at udvikle vores aktiviteter i mere tidssvarende og attraktive rammer. Læs mere på linket her: Hensigtserklæring Fra SSS Vedrørende Strandgården

Sankt Hans arrangementet i slæbestedet på Strandgården, sammen med naboforeningerne, bliver i år uden bål, men den lokale børnehave har heldigvis været forbi med heksen Heksebeth, så vi bliver mindet om traditionerne.

Denne sommer har vi fået nye naboer, da Svendborg Kommune i sommermånederne har etableret  Autocamperpladser på arealet ved vinterpladserne. Foreløbig et begrænset antal og på dispensation. Nu må vi se, hvordan det går. Politikerne i Svendborg Kommune er i øvrigt ved at overveje en ny lokal plan for området ved Rantzausminde Havn: https://www.svendborg.dk/dagsorden/plan-og-lokalsamfundsudvalget-12-06-2023

Svendborg Kommune er desuden igang med en udviklingsstrategi og ny kommuneplan. Læs mere om dette her https://www.svendborg.dk/nyheder/hoering-om-fremtidens-svendborg-ny-udviklingsstrategi-og-kommuneplan-paa-vej og læs via linket her: SSS Høringssvar Til Svendborg Kommune Udviklingsstrategi.

Der er således masser af aktivitet i Svendborg Sunds Sejlklub både til lands og til vands.

RIGTIG GOD SOMMER

Facebook
Kontakt os
Kontakt os

Kontakt os

Email
Bekræft din e-mail adresse