Sensommernyt

16-08-2023

De fleste er ved at have overstået sommerferien – med vand både foroven og forneden.
Nu er skoleferien slut og traditionen tro er vejret derfor blevet bedre!

Det er derfor dejligt at se de faste aktiviteter på Strandgården og på Sundet igen er startet op med masser af aktivitet.

Ungdomssejlerne, OK-jollerne, Wayfarer, J70, Sejlerskole og Onsdagssejladserne for kølbåde er således godt i gang.

 

Og så har Svendborg Sunds Sejlklub været værter for OK-jolleklubbens Åbent Danmarksmesterskab 11. – 13. august 2023.
Der var 93 tilmeldte OK-joller, og 92 sejlere stillede til start ved første sejlads fredag på den cirka 500 meter lange startlinje ved DM.
Da det var Åbent Mesterskab var der foruden de danske deltagere, også sejlere fra Australien, England, Polen, Tyskland, Sverige og Norge.
Stævnet blev afviklet som “All-Inclusive” så der var fuld forplejning med i startgebyret – det gav mening for OK-sejlerne er skarpe på vandet, og sociale på land.
Der var meget ros til arrangementet, med lutter glade deltagere, trods manglende vind undervejs som gjorde, at lørdag blev uden gennemførte sejladser.
Alt klappede i kulisserne som det skulle – og der går næppe 36 år igen før DM i OK-jolle kommer til SSS, for det var et succesfuldt stævne.

Og succes var der også sportsligt: Den forsvarende Danmarksmester, Jens Eckhardt fra SSS, genvandt DM i OK-jolle på hjemmebane med den flotte serie: 1-1-1-1-3-3.

Placeringer for SSS’ deltagerne ved OK-DM 2023

1   DEN 12 Jens ECKARDT Svendborg Sunds Sejlklub
17   DEN 22 Ask ASKHOLM Svendborg sunds sejlklub
22   DEN 4 Thomas JACOBSEN Svendborg Sunds Sejlklub
23   DEN 65 Anders GERHARDT-HANSEN Svendborg Sunds Sejlklub
35   DEN 1553 Peter WITT Svendborg Sunds Sejlklub
38   DEN 888 Niels BONNEVIE Svendborg Sunds Sejlklub
47   DEN 1420 Per Eli ANDERSEN Svendborg Sunds Sejlklub
52   DEN 1366 Niels ARNTOFT Svendborg Sunds Sejlklub
62   DEN 50 Ole VORM Svendborg Sunds Sejlklub
83   DEN 1585 Jakob BENNIKE Svendborg Sunds Sejlklub

Læs mere om DM i OK-jolle i de førende sejlsportsmagasiner:

https://minbaad.dk/nyhed/archive/2023/13/august/article/jens-eckhardt-vinder-ok-jolle-dm-paa-hjemmebane-i-svendborg-med-92-joller-fra-syv-nationer/

https://www.baadmagasinet.dk/nyheder/kapsejlads-2/31741-imponerende-dm-for-ok-joller-taet-pa-100-deltagere

 

Strandgården

Svendborg Kommune rennoverer dører, vinduer o.l. i uge 32 – 34.

Der afholdes møde i september mellem sejlklub og kommunen om mulighederne for Strandgårdens udvikling i fremtiden.

Der er blev ryddet op i klubhuset, efter en sommer med lige lovlig meget rod i teorilokalet, så husk nu venligst i farten og i glæden ved at komme på vandet at holde orden og rydde op … også i vest pavillonen, for så er der en endnu en god ting at glæde sig over for alle brugere af faciliteterne :-)

Arealerne

Der ryddet op på havnearealet i forbindelse med OK DM – og det var ikke helt nemt, for der var joller som var groet fast eller hvor jollevognen ikke var funktionsdygtig. Det skal igen understreges, at der er ikke langtidsparkering af joller på arealerne – aftalen med Svendborg Havn er aktive joller kan stå på arealerne. Og i vinterhalvåret er det ligeledes kun aktive joller, der aktivt vintersejler, som må stå på arealet.

Det betyder, at jollesejlere, der har fået flyttet deres jolle op på vinterpladsen i forbindelse med OK DM skal – hvis de skal sejle aktivt frem til efterårets standerskifte – sørge for snarest at flytte jollen ned på havnearealet vest for slæbestedet. Og joller, der ikke sejles, skal ejerne hjemtage snarest.

Øst for slæbestedet etableres RIB til ungdomssejlerne, sådan at vi gør det nemmere at være støtte for det stigende antal unge jollesejlere. Det betyder, at der skal ikke stå voksen storjoller øst for slæbestedet.

Vi ses på Strandgården eller på Sundet!

Facebook
Kontakt os
Kontakt os

Kontakt os

Email
Bekræft din e-mail adresse