På Svendborg Sund Sejler skole bliver du oplært i “grundpakken” som gør dig i stand til at færdes sikkert på vandet. I forbindelse med Svendborg Sunds Sejlerskole er der en masse begreber som man med fordel kan lære idet de også indgår som en del af den teoretiske del af Duelighedsbevis.

( begreberne er efterfølgende markeret med fed skrift )

En kølbåd er en sejlbåd som har en fast køl. Kølens ene funktion er at mindske afdriften (dvs., at båden glider sidelæns gennem vandet), og det opnås ved at have kølens flade på langs nede i vandet. En lang køl med stor overflade giver mindre afdrift, men generelt også mindre manøvredygtighed for båden, så kølens størrelse vil være et kompromis mellem de to forhold. Den anden funktion er at modvirke krængning, og her hjælper kølen med sin vægt med at holde båden oprejst. Da større vægt giver større stabilitet vil kølen ofte være fremstillet af massivt jern, bly eller tilsvarende materiale. Fordelen ved en tung, dyb køl er, at båden kan gøres selvoprettende.

Storsejl :

Fok:

Spiler :

Styrbord :

Bagbord :

Agter :

Stævn :

Pælestik :

 

Facebook

Notice: Undefined index: window_height in /nas/content/live/sssdk/wp-content/themes/onlineplus-site/modules/fixed-menu.php on line 26
Kontakt os
Kontakt os

Kontakt os

Email
Bekræft din e-mail adresse