Det gode skib LA VIE X TRA er nu nået til Nordspanien. Læs Johnny og Lene Myren´s 4 rejsebrev om rejse der til. God fornøjelse.

Nordspanien

Vi havde en rolig sejlads over Biscayen på 31 timer. Vi skiftedes til at styre og sove om natten, hvor der heldigvis var stjerneklar himmel. Vi ankom derfor til Spanien uden dårlige oplevelser.

San Sebastian – Kold hvidvin og vandreture

Vi havde ringet i forvejen og forhørt os om pladsen.

Indsejlingen utrolig flot og jeg tror at det må ligne Argentina og Buenos Eires med flotte omgivelser med høje klipper omkring byen- men selv har jeg jo ikke været i den by.

Havnen er ganske lille og ligger lige midt i byen og der var lige plads til os. Vi måtte dog kun blive i 2 dage p.g.a.den lille havn og kun lidt plads- ærgerligt!!

Byen er en oplevelser for sig med en meget gammel bydel med ældgamle bygninger anlagt i vinkerette gader.  Husene meget høje og hovedsageligt bygget at sten. Byen centrum præget af en enorm turisme af især spaniere som kommer dertil i tusindtal. Derfor var der rigtig mange mennesker både i by og på stranden. Der var flere strande og vi besøgte en af dem og kunne lige akkurat få en lille plads mellem de andre flere tusinde, som havde samme ide. Vi lå så tæt at det var svært at gå imellem de liggende ned til stranden og det var lige før at vi havde tæerne i håret på den som lå foran. Noget klemt. Men alligevel en god oplevelse og en fantastisk strand med helt rent vand og sand i høj standart helt uden sten.

I byen nød vi en fantastisk Tapas med kold hvidvin. Selve byen ligger i en utrolig flot fjord omgivet af flotte bjergtoppe og ligger som en juvel i Conchabugten ligesom der også en statue af Jesus på den højeste punkt med udsigt over det hele. Selvfølgelig skulle vi jo lige en derop og kigge.  Og sikke en udsigt. Inde i bugten er der flere kæmpestrande, så man tror at man er i eventyrland.

Det blev til en lang flot travetur i smukke grønne omgivelser op til toppen af herligheden. Der var en fantastisk udsigt over hele området og man måtte nive sig selv i armen for at vide, at det ikke var en drøm.

I de dage vi var der, var der festival, som blev afsluttet med et fantastisk fyrværkeri flottere end før set af os.

Værre var dog, at der den næste dag lå et kedelig dække at krudtrester overalt og også på skibene som måtte rengøres grundigt

Byen havde de dog hurtigt fået rengjort med deres store suge/skylle lastbiler og her var det ikke synligt med forureningen, da vi kom derop senere på dagen.

Her en fantastisk ud udsigt over byen,  hvor man ser den store strand og fornemmer bjergene i baggrunden.

Inde i den hyggelige by med de meget høje gamle huse i San Sebastian og et mylder af turister.

Her en lille fornemmelse af alle de mange strandgæster.

Langs den spanske kyst

Herefter trængte vi til en mere roligt sted og efter anbefaling af Frantz tog vi til Getaria

En lille hyggelig fiskerby med dejlige omgivelser hvor vi også kunne nyde det i deres gode lystbådehavn. Her lå stranden lige om hjørnet og rigtig indbydende

Her som flere andre steder kneb det gevaldigt med at forstå spaniolerne. Oftest kan de ikke kan forstå et ord på engelsk men med hjælp fra en spansktalende franskmand gik det derudad. Det var derfor en lettelse da personalet på marinaen endelig forstod, hvad vi var for nogle frembusene mennesker og vi fik os en god plads

Turen langs den spanske baskerkyst er utrolig spændende og nok det flotteste vi har oplevet. Meget flotte bjerge og kystlinier-den ene flottere end den anden og det var ikke sjældent at der blev sagt “hold da op” hvor er det flot. Sejladsen var meget præget at både bølger og dønninger. Det gjorde, at vi følte at vi ofte sejlede i  “krapsøer” og da vinden også tit var skidt blev det til en del motorsejlads.

Bjergene er store og der er utroligt mange flotte små klippeøer langs kysten og p.g.a. bjergformatet er det tit svært at vurdere distancen på kystlinjen.

I kystlinjen ligger den ene flotte by efter hinanden og det er svært at vælge den bedste. I stort set alle havne er vandet så rent, at det næsten ser drikkeligt ud og med mange fisk.

Her ses en af de meget flotte klippeformationer langs kysten som virker helt ” uhyggelig ” krimi agtig.

Delfiner i kølvandet

På havet er vandet skønt blå-grønt og til at forelske sig i.

Dette forstærkes at talrige besøg af delfiner som boltrer sig omkring båden og giver en et herligt følgeskab og man føler sig helt velkommen hver eneste gang de dukker op.

Især Santander havde en unik flot indsejling gennem et noget snoet forløb med utroligt flotte bymæssige bebyggelser.  Da vi nåede den første havn blev vi dog afvist-måske fordi den var specielt lokal- og måtte sejle 2 sømil længere ind i fjorden. Her fandt vi dog en rigtig god lystbådehavn.

Gijon står også for at være et af de bedste steder om end knap på linie med San Sebasttian, hvor vi havde været. En utrolig flot strandparade med grønne anlæg og gode strande.

En SEAT der drillede

Vi  havde god tid og valgte derfor at leje en bil og kørte op i Baskerbjergene kaldet Pico Europa.

Her var der utrolig lækkert med fantasifulde bjerge med dis-klædte tinder og fornemmelse af “Harry Potter eventyr” og den ene lækre dal afløste den anden så man blev helt “høj” af oplevelserne.

Her ses en af de flotte steder i bjergene.

Hurtigt faldt vi dog ned igen- da motoren på den næsten nye SEAT gik varm på vej op ad bjerget.

Vi opsøgte den lokale vagthavende mekaniker som blankt afviste os og nærmest skubbede os væk fra hans værksted og måtte derfor opgive dette.

Vi havde selvfølgelig de rigtige papirer og telefonnumre ved hånden – men da vi ringede op til udlejningsselskabet var der flere gange ingen i den anden ende. Da vi endelig kom igennem forstod vi ikke et kvæk af det spanske som blev sagt i røret.

Vi var utrolig heldige og fik hjælp af en yderst venlig spansktalende fransk kvinde som klarede telefonopringningen.

Pludselig dukkede den vagthavende mekaniker igen op fordi udlejningsfirmaet havde tilkaldt ham og han gjorde da også kun mine som den sureste sild.  Jeg sagde jo så bare- HALLO again- men ingen reaktion fra manden.

To timer senere og efter 4 timers trælse forsøg på hjælp lykkedes det os at komme hjem med taxa de 110 km vi havde kørt.

Herudover havde vi fundet skader “ikke selvgjorte “på bilen, som vi ikke havde set primært da bilen vi modtog var nyvasket og våd. Så lidt af en oplevelse- men turen var utrolig flot. Enden blev heldigvis at de sete skader ikke blev henregnet til vores udlejning.

La Curona

La Curona på nordvestspidsen af Spanien er stedet mange langturssejlede kommer til når de krydser Biscayen fra frankrig

Før indsejlingen møder man de flotteste klipper som aftegner sig helt eventyragtige og som lå i en fortryllende dis

Byen er stor og byder på alt man kan ønske sig af flotte kirker og bygninger og man behøver ikke kede sig her med et væld af cafe´er og restauranter

I havnen ligger man godt beskyttet og det er oplagt med en lang travetur ud til det imponerende høje Hercules fyr fra middelalderen. Bygget af romerne og iøvrigt velkendt fra talrige sejlere, som har været forbi.

Her ses romeren lige fortil og bagtil det store Herculesfyr som nok var 50 meter højt.

Det gik herfra videre til Portison. Herfra var der fine busforbindelse til Santiago de Combostella, som er den berømte domkirke fra middelalderen, hvor kristne har valfartet til i århundreder. Her ligger de jordiske rester af apostelen Jacob, som var en af Jesus disciple. Domkirken er endestationen for pilgrimsruten og kun overgået af Jerusalem og Rom.

Domkirken er et fantastisk bygningsværk men overdådig udsmykning men nu under restaurering. En statue af Jacob bliver omklamret og kysset af mange af de tilrejsende, som må stå i kø for at komme til. Vi var selvfølgelig også forbi og gav hans statue et klem og tænkte gode tanker.

Combostella kirken i baggrunden og fortil den meget store plads med mange af de tilrejsende pilgrimme

 

Facebook
Kontakt os
Kontakt os

Kontakt os

Email
Bekræft din e-mail adresse